SUBSCRIBE NOW

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

MUST READ

Attention! We have move our online store to www.bandorustore.com
22 Jun 2021
Fashion

UNDERCOVER lancar UNDERCOVERISM 

Jenama terkemuka UNDERCOVER sekali lagi menggempar peminatnya dengan mengeluarkan sebuah clothing line baru bernama UNDERCOVERISM. UNDERCOVERISM yang dilancarkan baru-baru ini menawarkan pakaian-pakaian yang menarik untuk para jejaka di luar sana!  So, apa benda yang menarik tu?  Dibawah UNDERCOVERISM ada lebih daripada 40 helai pakaian lelaki….

Fashion

4 Pelitup Muka Termahal Di Dunia 

Sudah menjadi norma harian untuk memakai topeng muka atau pun mask untuk mengelakkan diri daripada terkena jangkitan virus COVID-19. Mask ni umpama keperluan penting yang kita kena ada sentiasa. Kalau tidak, jadi lah macam gambar kat bawah ni. Tapi, sejak wujudnya COVID-19 ini, ramai mengambil…

Health

VAKSIN: Apa yang perlu dilakukan sebelum, semasa dan selepas 

Dah lebih setahun kita menjalani kehidupan dengan Covid-19. Kini, vaksin sudah ada dan alhamdullilah, penerimaan vaksin di Malaysia semakin meluas. Ramai yang tak sabar-sabar untuk menerima suntikan vaksin selepas mendaftar. Pasti ramai juga yang sedang menunggu tarikh untuk mendapatkan vaksin, bukan? So harini, kami nak…

Lifestyle

Tips Menyelam Di Bundle 

Sekarang ni dah makin ramai yang lebih menyukai pakaian-pakaian terpakai, atau bahasa lainnya, bundle. Rata-rata kata mereka; “Beli bundle lagi style”“Baju bundle tak ditelan dek zaman”“Beli bundle lebih berpatutan” Permintaan bundle semakin meningkat jika diperhatikan sehingga ramai yang membuka perniagaan bundle. Buat yang baru berjinak-jinak…

Food

5 Cara Pemakanan Sihat Di Hari Raya 

Musim perayaan ni tak sah dengan pelbagai juadah yang sangat enak. Rendang, ketupat, kuah kacang, kuah lodeh dan banyak lagi lagi sering menjadi tumpuan ketika musim perayaan. Walaupun pada zaman covid ni kita tak dapat menyambut hari raya dengan meriah, makan tetap makan! Tapi, makan…

Food

Asal Usul Rendang Yang Ramai Tak Tahu 

Tajuk di atas selalu menjadi perbalahan mulut orang ramai. Betul tak? Ada yang claim asalnya dari Malaysia, ada yang claim asalnya dari Indonesia. Tapi mana satu yang betul? Sebenarnya, rendang ada sejarah penciptaannya yang tersendiri. Harini, kami nak rungkaikan perbalahan ini. Menurut B. Sutomo, penulis…

Fashion

3 Cara Mudah Membersihkan Jeans Selain Washer Machine 

Okay soalan. Berapa kali sebenarnya korang cuci jeans korang dengan washer machine? Tahu tak, CEO jenama jeans terkemuka, Levis, Charles V. Bergh sebenarnya tak suggest untuk jeansdi cuci dengan mesin basuh. “Rata-rata seluar jeans yang dicuci dengan mesin basuh memerlukan 3.5 liter air untuk pencucianseminggu…

Lifestyle

Ada apa dengan Kanagawa Wave? 

Bila korang dengar perkataan Kanagawa Wave, apa perkara pertama yang terlintas dalam kepala korang? Laut? Jepun? Ombak? Sebenarnya, Kanagawa Wave ni mempunyai maksud yang mendalam. Gelombang besar Kanagawa ini, atau juga dikenali sebagai The Great Wave merupakan salah satu seni Jepun yang terkenal di dunia….

Fashion

Kolaborasi WTAPS X Champion 

WTAPS dan Champion Bersama-sama Untuk Kolaborasi Asas Neutral WTAPS entiti yang berpusat di Tokyo siap untuk memberikan lebih banyak barang ke seluruh dunia. Inisiatif terbaru ini dihasilkan bersama-sama dengan syarikat atletik yang terkenal CHAMPION, dan merangkumi rangkaian asas-asas neutral yang ringkas tetapi selesa. Inspirasi untuk…

Tech

OnePlus Mungkin Bekerjasama dengan Hasselblad untuk Telefon Flagship Barunya. 

Kamera telefon OnePlus tidak dapat dibandingkan dengan telefon Apple dan Samsung, tetapi menurut kebocoran berita baru ini. Syarikat itu dilaporkan bekerjasama dengan Hasselblad pada OnePlus 9 Pro yang akan datang. Perincian terkini mengenai telefon bimbit OnePlus seterusnya didedahkan agak pantas, apabila youTuber Dave2D yang mengaku…

Fashion

HUMAN MADE x Airinum Urban Air Mask 2.0 Boleh Didapati Sekarang 

Dengan warna putih, biru laut dan kelabu, kolaborasi ini menyaksikan label Jepun popular ini mengambil fungsi syarikat Sweden untuk memenuhi keselesaan dan reka bentuk sistem pelindung muka. Jersi teknikal bahagian luar topeng yang mempunyai jenama HUMAN MADE boleh dicuci dan digunakan berulang kali. Peralatan pelindung…

Food

Burger BLACKPINK X Burger King Thailand sempena Valentine’s Day 

Menggunakan populariti BLACKPINK supergroup K-pop, Burger King Thailand baru-baru ini melancarkan Burger “BLACK AND PINK” barunya. Dengan kerjasama ahli kumpulan BLACKPINK Jennie, Jisoo, Rosé dan Lisa, bahagian rantai makanan segera Thailand melancarkan kempen baru untuk merayakan Hari Valentine tahun ini. Burger kontras daripada roti berwarna…