SUBSCRIBE NOW

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

MUST READ

Attention! We have move our online store to www.bandorustore.com
24 Jul 2021
Lifestyle

9 Tips Mudah Atasi Masalah Pakaian Berbau Hapak 

Memang potong bila baju kita berbau, Tambah-tambah lagi bila ada orang sekeliling kita. Memang boleh jadi tak yakin sebab kita risau orang lain bau dan rasa tidak selesa dengan kita. Tapi apa sebabnya? Kadang-kadang disebabkan cuaca yang mendung. Jadi, bila kita sidai baju ia boleh…

Fashion

WOW! Kasut Converse 104 tahun terjual dengan harga RM40,800 

Dalam waktu sesak semasa pandemik ni, ramai yang menjual barang-barang persendirian demi untuk kelangsungan hidup. Seorang lelaki dari Kota Bharu, Kelantan ini tidak ketinggalan juga. Cuma apa yang dijual beliau ni sangat rare. Apa yang lebih mengejutkan apabila Wan Irfayuim Azim Wan Ab Aziz, seorang…

Fashion

UNDERCOVER lancar UNDERCOVERISM 

Jenama terkemuka UNDERCOVER sekali lagi menggempar peminatnya dengan mengeluarkan sebuah clothing line baru bernama UNDERCOVERISM. UNDERCOVERISM yang dilancarkan baru-baru ini menawarkan pakaian-pakaian yang menarik untuk para jejaka di luar sana!  So, apa benda yang menarik tu?  Dibawah UNDERCOVERISM ada lebih daripada 40 helai pakaian lelaki….

Fashion

4 Pelitup Muka Termahal Di Dunia 

Sudah menjadi norma harian untuk memakai topeng muka atau pun mask untuk mengelakkan diri daripada terkena jangkitan virus COVID-19. Mask ni umpama keperluan penting yang kita kena ada sentiasa. Kalau tidak, jadi lah macam gambar kat bawah ni. Tapi, sejak wujudnya COVID-19 ini, ramai mengambil…

Health

VAKSIN: Apa yang perlu dilakukan sebelum, semasa dan selepas 

Dah lebih setahun kita menjalani kehidupan dengan Covid-19. Kini, vaksin sudah ada dan alhamdullilah, penerimaan vaksin di Malaysia semakin meluas. Ramai yang tak sabar-sabar untuk menerima suntikan vaksin selepas mendaftar. Pasti ramai juga yang sedang menunggu tarikh untuk mendapatkan vaksin, bukan? So harini, kami nak…

Lifestyle

Tips Menyelam Di Bundle 

Sekarang ni dah makin ramai yang lebih menyukai pakaian-pakaian terpakai, atau bahasa lainnya, bundle. Rata-rata kata mereka; “Beli bundle lagi style”“Baju bundle tak ditelan dek zaman”“Beli bundle lebih berpatutan” Permintaan bundle semakin meningkat jika diperhatikan sehingga ramai yang membuka perniagaan bundle. Buat yang baru berjinak-jinak…

Food

5 Cara Pemakanan Sihat Di Hari Raya 

Musim perayaan ni tak sah dengan pelbagai juadah yang sangat enak. Rendang, ketupat, kuah kacang, kuah lodeh dan banyak lagi lagi sering menjadi tumpuan ketika musim perayaan. Walaupun pada zaman covid ni kita tak dapat menyambut hari raya dengan meriah, makan tetap makan! Tapi, makan…

Food

Asal Usul Rendang Yang Ramai Tak Tahu 

Tajuk di atas selalu menjadi perbalahan mulut orang ramai. Betul tak? Ada yang claim asalnya dari Malaysia, ada yang claim asalnya dari Indonesia. Tapi mana satu yang betul? Sebenarnya, rendang ada sejarah penciptaannya yang tersendiri. Harini, kami nak rungkaikan perbalahan ini. Menurut B. Sutomo, penulis…

Fashion

3 Cara Mudah Membersihkan Jeans Selain Washer Machine 

Okay soalan. Berapa kali sebenarnya korang cuci jeans korang dengan washer machine? Tahu tak, CEO jenama jeans terkemuka, Levis, Charles V. Bergh sebenarnya tak suggest untuk jeansdi cuci dengan mesin basuh. “Rata-rata seluar jeans yang dicuci dengan mesin basuh memerlukan 3.5 liter air untuk pencucianseminggu…