Untuk menghormati ulang tahun ke-25 mereka, Foo Fighters telah bergabung dengan Vans untuk kerjasama Sk8-Hi khas. Pasukan kolabrasi ini tiba di radar sejurus selepas Vans berhubung dengan siri buku Martin Handford’s “Where’s Waldo” untuk kapsul kasut dan pakaian.

Kumpulan rock Amerika ini memilih palet klasik dengan menempelkan kanvas hitam biasa dan bahagian atas suede yang dipasangkan di sebelah pelapis kaus kaki, eyelets, tali di bahagian tengah. Sekiranya anda melihat profil sisi, anda akan melihat logo Foo Fighters bertanda “F” dicetak besar berwarna putih. Nama penuh kumpulan muzik itu dieja dan terbelah antara tumit dengan sulaman merah di bahagian tumit untuk dipadankan dengan jahitan yang terdedah pada dinding sisi dan medial. Selanjutnya, jalur jazz telah diubah suai dengan kekurangan pengisian dalaman untuk menyatu dengan warna hitam utama bahagian atas.

Tarikh pelancaran masih belum dapat disahkan oleh Vans, tetapi Foo Fighters dijangka akan mengeluarkan album studio ke-10 Medicine At Midnight pada 5 Februari, pelancaran kasut kemungkinan akan berlaku berdekatan tarikh pelancaran album tersebut.